Počas riadeného vetrania prebieha viacero procesov súbežne, ktoré následne prinášajú konkrétne preukázateľné účinky na zdravotnú, energetickú i komfortnú stránku využívania nehnuteľnosti.
Obzvlášť to platí v prípade, že sa priestor využíva na:
Ubytovacie služby, kde sa zabezpečuje vetranie ubytovacej časti
Reštauračné služby, kde sa okrem odvetrávania/kúrenia/chladenia vyžaduje dokonalý systém na odvetrávanie kuchynskej časti
"Medzi našimi recenziami sa nachádzajú aj prestížne historické hotely, v ktorých sme realizovali vetrací systém, ktorý musel byť dokonale ukrytý, úplne tichý a zvládnuť niekoľko apartmánov. V rámci skúseností v HoReCa vzduchotechniky sme realizovali tiež odvetrávanie svadobných sál, či konferenčných miestností." Ing. Rastislav Petrus, konateľ spoločnosti

Súčasťou každého projektu by mala byť celá stratégia vetrania pretože má spolu so spôsobom vykurovania a osvetlenia najväčší vplyv na mikroklímu budovy.
Riadené vetranie vo verejných priestoroch zabezpečuje:
1. Neustály prívod čerstvého vzduchu, teda vzduchu s optimálnym pomerom O2 a CO2, čo znamená, že vzduch je vymieňaný v dostatočnej miere nato, aby boli zachované optimálne podmienky na prácu (pohodlie, kognitívna činnosť, optimálna vlhkosť vzduchu)
2. Filtráciu, ktorá zabezpečuje očistenie privádzaného vzduchu od nečistôt, mikročastíc, peľov, metalurgického prachu, ktoré spôsobujú respiračné ochorenia
3. Zabezpečuje odsávanie prchavých látok, aerosólov a odórov spôsobených ľudskou činnosťou vnútri budovy alebo vznikajúce materiálmi použitými pri stavbe
4. Úspora energií, ktorá nastáva pri využívaní rekuperácie
5. Zníženie miery poškodenia budovy a jej fyzického stavu reguláciou vlhkosti
Stratégiu vetrania v týchto priestoroch navrhujeme vždy s veľkou pozornosťou, nakoľko vieme, že príjemné vnútorné ovzdušie je determinujúce nielen pre zdravie ale pre komfort, obzvlášť ak sa jedná o priestor, ktorý slúži pre veľké skupiny a zhoršená kvalita vnútornej klímy je absolútne neprípustná.